مزایا و ویژگی های نمای خشک

مطالعه این مطلب حدود 3 دقیقه زمان خواهد برد.

نمای مدرن به علت ویژگی های مثبت و مزایای متعددی که دارد بسیار پر استفاده و رایج شده است. در اینجا به مزایا و ویژگی های انتخاب و نصب نمای خشک به عنوان نمای ساختمان اشاره می کنیم.

سرعت اجرای نما

از آن جایی که در نمای خشک از چهارچوب‌های فلزی به عنوان قالب و الگوی اجرای نما استفاده می شود، نما را می توان بدون استفاده از داربست آماده کرد. این روند باعث می شود تا سرعت اجرای نمای خشک به صورت قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند و تا 50 درصد در زمان اجرای پروژه صرفه جویی خواهید داشت.

کیفیت بالا

یکی از مزیت های نمای خشک این است که برای اجرای آن می توان از هر نوع مصالحی از جمله کامپوزیت،اچ پی-ال (HPL) ، سنگ، سرامیک، آجر، آلوکوتا، چوب پلاست، ترمو وود ( چوب) ، سمنت برد (smartboard) ، استرچ متال / اکسپندد متال، نمای GRC / GFRC و … به روش صنعتی استفاده کرد.

این ویژگی نمای خشک سبب شده تا بسیاری از مشکلاتی که طراحان، مهندسان، متخصصان و مدیران پروژه ها با آن روبرو هستند، برطرف شود و با استفاده از این مصالح در هر سایز، ضخامت و رنگی که لازم است، به بالا رفتن کیفیت نما و اجرای کامل طرح مورد نظر خود خواهند رسید. از طرفی با تولید صنعتی مصالح مورد نیاز برای رویه نما و مقاطع زیرسازی نما ازجمله پروفیل های آهنی، آلومینیومی یا گالوانیزه و استیل، با کاهش خطاهای انسانی و در نتیجه بالا رفتن کیفیت نهایی مصالح و نمای اجرا شده مواجه می شویم.

کاهش اتلاف انرژی

به دلیل استفاده از عایق حرارتی در سیستم نمای خشک می توان اعلام کرد که این نما جلوی اتلاف انرژی ساختمان را گرفته و باعث کاهش هزینه ها می شود. در این سیستم ابتدا به صورت مستقل و با استفاده از چسب یا اتصالات مکانیکی، یک لایه عایق حرارتی به بدنه ساختمان متصل می شود. بعد از این اتصال چهارچوب یا اسکلت نگه‌دارنده که می تواند از جنس چوب، فولاد یا آلومینیوم ‌باشد، روی ساختمان نصب می شود. با این روند، فاصله ای معین میان نمای خشک و عایق حرارتی وجود خواهد داشت که خود این فضای خالی هم عایقی در برابر اتلاف انرژی است.

قابلیت تعویض یا تعمیر نما

چنان چه اِلمانی از پوشش نمای خشک آسیب ببیند، به راحتی می توان قسمت کوچکی از پوشش و نما را باز کرد. در صورتی که قابلیت تعمیر وجود داشت، می توان آسیب آن ناحیه را برطرف کرد و یا در صورت غیر قابل تعمیر بودن، آن قسمت را به طور کامل با قطعه ای جدید تعویض کرد. این قابلیت در بسیاری از انواع نماهای دیگر وجود ندارد و در صورت آسیب دیدن قسمتی از نما مجبور به تقبل هزینه ی زیادی برای تعویض کامل آن خواهید شد.

نصب آسان

برای نصب سیستم نمای خشک نیاز به کارگر حرفه ای نیست چرا که نصب آجر و ریل‌ها در این سیستم، به صورت مکانیکی است.

عدم ایجاد ضایعات ساختمانی و آلودگی صوتی

از آن جایی که سیستم نمای خشک به صورت مستقیم روی دیوار ساختمان قابل اجرا است و نیاز به برداشتن سطح دیوار موجود، نیست، اجرای این سیستم هیچ نوع ضایعات یا زباله ی ساختمانی ایجاد نمی کند و مزاحمتی از نوع آلودگی صوتی برای دیگران ندارد.

قابلیت اجرا برای ساختمان‌های مرتفع

همان طور که توضیح داده شد در این سیستم از ملات استفاده نمی شود. به همین دلیل هم برای پروژه ها و ساختمان های مرتفع بسیار سریع و آسان تر از سایر نماها مانند نمای آجری می توان نمای خشک را نصب کرد.

استفاده از نمای خشک در ساختمان مزایای دیگری هم دارد ازجمله اینکه :

  • عمر ساختمان افزایش پیدا می کند.
  • باعث کاهش وزن و حجم فوندانسیون می شود.
  • طراحی آن کاملا مهندسی شده است و پرتی مصالح ندارد.
  • مصالح آن قابلیت سازگاری کامل در برابر تغییرات دما را دارند.
  • امکان بازیافت مصالح مورد استفاده وجود دارد.
  • نیازی به یکپارچه و به هم پیوسته بودن سطح زیرین و سطح ساختمان ندارد.
  • با سیستم های مختلف سازه ای مانند اسکلت فلزی و بتنی سازگاری کاملی دارد.