نمای کامپوزیت

خصوصیات نمای کامپوزیت

مطالعه این مطلب حدود 3 دقیقه زمان خواهد برد.

یکی از آیتم‌های سبک‌سازی در طراحی و محاسبه ساختمان، استفاده از نماهایی با ساختار سبک می‌باشد. از این جمله می‌توان به نماهای کامپوزیت پنل اشاره نمود. ورق‌های کامپوزیت پنل از دو لایه آلومینیوم در طرفین و یک هسته پلیمری در وسط تشکیل شده است. امروزه ورق‌های کامپوزیت ضد حریق و ورق‌های نانو که ضد جذب آلایندگی می‌باشند نیز تولید و عرضه می‌گردند.

امروزه ورق آلومینیوم کامپوزیت یکی از شناخته شده‌ترین و مطرح‌ترین متریال برای نمای ساختمان به شمار می‌آید. سبک بودن و کاستن از بار ساختمان از مهم‌ترین شاخصه‌های استفاده از این متریال می‌باشد علاوه بر این زیبایی مدرن و برخی از شاخصه‌های فیزیکی و شیمیایی آن را به یکی از بی‌رقیب‌ترین مصالح ساختمانی مبدل کرده است.

خصوصیات ورق آلومینیوم کامپوزیت

سادگی اجرا

  به دلیل وزن کم و انعطاف زیاد ورق آلومینیوم کامپوزیت یکی از ساده‌ترین مصالح ساختمانی برای اجرا در نما می‌باشد. عملیات برش، خمش و سوراخ کردن با ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین وسایل قابل انجام می‌باشد. در ساختمان‌های بلند و برج‌ها که جابجایی وسایل ساختمان یکی از معظلات ساخت می‌باشد بسیار استقبال می‌شود.

مقاوم نسبت به تغییرات آب و هوایی محیطی

مقاوم در برابر رطوبت حرارت و اشعه خورشید: یکی از برجسته‌ترین خصوصیات ورق‌های کامپوزیت مقاومت در مقابل شرایط محیطی می‌باشد در کشور‌های گرمسیر و مرطوب ورق آلومینیم کامپوزیت بی‌رقیب می‌باشد. به دلیل وجود پلی اتیلن فشرده در مرکز و لایه آلومینیوم ورق کامپوزیت بهترین عایق حرارتی می‌باشد که باعث صرفه جویی در اتلاف انرژی در ساختمان می‌شود. همچنین به دلیل سطح بسیار صاف و صیقلی برای آلومینیوم اشعه نور خورشید را باز تابانیده و کمترین حرارت را از اشعه خورشید جذب می‌نماید هم چنین ورق آلومینیوم از مقاوم‌ترین فلزات در مقابل رطوبت می‌باشد و زنگ نمی‌زند و تغییر رنگ آن در مقابل سایر مصالح ساختمانی نما کمتر است.

تنوع رنگ و سایز

ورق آلومینیوم در ضخامت‌های مختلف در ورق آلومینیوم و ضخامت‌های مختلف در پلی اتیلن مرکزی باتوجه به موارد استفاده مختلف موجود می‌باشد. هم چنین ورق آلومینیوم تقریبا به هر رنگی قابل ساخت می‌باشد و تنوع رنگ آن بدون محدودیت است.

مقاوم در برابر آتش سوزی

ورق آلومینیوم کامپوزیت یکی از مقاوم‌ترین مصالح ساختمانی می‌باشد که آتش نمی‌گیرد و در هنگام آتش سوزی گاز یا دود تولید نمی‌کند.

سبکی وزن

سبکی فوق العاده نسبت به مصالح سنتی و کاهش هزینه فولاد مصرفی در سازه بنا

خواص آکوستیک

فضای خالی پشت ورق‌های کامپوزیت باعث ایجاد خاصیت آکوستیک می‌شود. بعنوان مثال وقتی از یک ورق کامپوزیت در یک ساختمان با دیوارهای ساخته شده از بتن سبک استفاده می‌شود خاصیت عایق بودن صوت آن دو برابر می‌شود.

عملکرد غیر یکپارچه در زلزله

با توجه به اینکه این ورق‌ها به صورت ثابت به نمای ساختمان متصل نمی‌شوند هنگام وقوع زلزله ورق‌ها در جای خود حرکت کرده و امکان فرو ریختن آن به حداقل می‌رسد.

امکان آب بندی نما

از ویژگی‌های نمای کامپوزیت، امکان آب بندی آن می‌باشد. به گونه‌ای که امکان نفوذ آب به زیر نما وجود نداشته باشد و آب ناشی از باران و برف پس از هدایت به شیارهای تعبیه شده از محل معینی خارج می‌شوند.

بی نیازی به شستشو

از دیگر ویژگی‌های این ورق‌ها تمیز ماندن آن است. دلیل این امر نوع رنگ مصرفی است که در اثر جریان هوا الکتریسیته ساکن در ورق ایجاد نمی‌شود که گرد و غبار معلق در هوا جذب نشده لذا سطح آن تمیز مانده و هر گونه گرد و غبار احتمالی نیز با اولین باران از روی سطح کاملا شسته می‌شود.

قابلیت تعویض پانل‌ها

در صورت بروز هرگونه مشکل در یکی از پانل‌ها به دلایل مختلف این قابلیت وجود دارد که بتوان بدون خرابی کل نما تنها پانل آسیب دیده را عوض کرده و یک پانل جایگزین آن کرد.